Help Oekraïense vluchtelingen in Polen en Hongarije

Maak deel uit van onze unieke humanitaire missie en help Oekraïense vluchtelingen in Polen en Hongarije! Dit is dé kans om echte impact te maken in het leven van vluchtelingen en om een waardevolle ervaring op te doen in het humanitaire veld.

Als team van twee personen gaan jullie 1 week in Hongarije en/of 1 week in Polen aan de slag. Wees deel van iets betekenisvols en solliciteer nu!

 missie

Al 20 jaar steunt het Joods Humanitair Fonds projecten in Centraal- en Oost-Europa, waaronder Oekraïne. De Russische invasie zette het JHF voor zijn grootste uitdaging sinds het in 2002 werd opgericht. Met 16 andere Joodse organisaties heeft het fonds in 2022 een gezamenlijke campagne opgezet voor humanitaire hulp in Oekraïne en ten goede van Oekraïense vluchtelingen. Nu breidt het JHF haar missie uit en zoekt enthousiaste jonge mensen tussen de 18 en 30 jaar om onze lokale partners bij te staan in hun hulpverlening aan mensen in nood.

 

Wat ga je doen?

In beide landen gaan jullie als team meedraaien met onze lokale partners die zich inzetten voor vluchtelingen uit Oekraïne. In Polen is dat het Galicia Jewish Museum in Krakow, en in Hongarije is dat het Bálint Ház in Boedapest. De duur van de missie is twee weken. Naast ervaring op te doen in het humanitaire veld, leren jullie ook meer over onze partners en hun reguliere werk.

Jullie ervaringen worden op onze sociale mediakanalen gedeeld en na afloop delen jullie een kort verslag over de missie op onze website en voor ons bestuur.

 

Wanneer is de missie en hoe lang duurt het?

In overleg met de partners, maar op korte termijn, worden er data afgesproken.

Jullie gaan 1 week in Hongarije en/of 1 week in Polen helpen. Bij aanmelding horen we graag jullie voorkeur. Let wel dat onze voorkeur uit zal gaan naar twee dezelfde mensen die zowel naar Polen als naar Hongarije willen gaan om daar te helpen.

 

Vergoedingen

De kosten voor vliegreizen en openbaar vervoer en de accommodatiekosten worden volledig vergoed.

 

Wie zoeken wij?

- twee personen tussen de 18 en 30 jaar oud (jullie gaan als team);

- affiniteit met de Joodse gemeenschap;

- vaardig in Engels en Nederlands;

- sociaalvaardig.

 

Voldoe je aan bovenstaand profiel? Dan zoeken wij jou!

Meld je aan als team of alleen.

Stuur een e-mail met motivatie en CV naar info@jhf.nl.

 

Heb je vragen over deze missie?

Muriel: 06 - 517 111 94