Actie Oekraïne

actie oekraineDe Joodse organisaties, CJO, JHF, Haboniem-Dror beHolland, JMW, Maccabi, Beit Ha'Chidush, B'nai B'rith, Netzer, Bendigamos, Bne Akiwa, Israëlactie, NIHS, NIK, LJG Amsterdam, het Nederlands Verbond voor Progressief Jodendom en het Portugees-Israëlietisch Kerkgenootschap zijn zeer bezorgd over de oorlog in Oekraïne. Ze hebben een gezamenlijke humanitaire campagne opgezet, die gecoördineerd wordt door het Joods Humanitair Fonds (JHF). Het JHF heeft al 20 jaar sterke banden met de Joodse organisaties in Oekraïne en biedt via haar partners in deze noodsituatie hulp, waar dit mogelijk is. Er is een speciale bankrekening opgezet voor financiële steun. 

 

Elke gedoneerde euro wordt door het Joods Humanitair Fonds verdubbeld, tot een maximum van 500.000 euro!

 

De Russische invasie heeft geleid tot een buitengewoon ernstige situatie voor de bevolking van Oekraïne. Velen maken zich zorgen over vrienden en familie daar, de Joodse organisaties in ons land ook. De Joodse gemeenschappen kwamen de afgelopen 30 jaar tot bloei nadat Joden door de vervolging door de nazi’s en de communistische onderdrukking extra hard waren getroffen. Des te schrijnender is het dat deze groep, waaronder nog duizenden Holocaust overlevenden, opnieuw met oorlog en geweld wordt geconfronteerd. Vele Oekraïeners zijn op de vlucht.

 

Het JHF staat in nauw contact met haar partners in Oekraïne en gaat in deze vreselijke oorlog met de ontvangen giften de broodnodige extra humanitaire hulp geven. Lees meer over hoe uw donatie op de juiste plek komt.

 

Het Joods Humanitair Fonds is een erkende ANBI. Voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen naar Nederland zal Joods Maatschappelijk Werk een coördinerende rol spelen. HELP NU! 

 

U kunt nu geld doneren door DIT TIKKIE te gebruiken, of rekeningnummer NL16 ABNA 0571 848 737 ten name van het Joods Humanitair Fonds onder vermelding van 'Oekraïne actie'.

 

Translate

 

Google Translate Disclaimer

dummy